>

Ellenség a kapuknál (Enemy at the Gates) - 2001


| Dráma, Történelem, Thriller, Háborús |

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev (Jude Law) csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov (Joseph Fiennes), a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlõ propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hõst csinál. Jó néhány, a németektõl elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végsõ gyõzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot (Bob Hoskins) küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védõk akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerõvel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit õ kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nõk egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König õrnagyot (Ed Harris) küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között. A tűz háborúja és A rózsa neve rendezõjének nagyszabású háborús eposza nem csak a történelem menetét meghatározó események, hanem az egyes emberek tetteinek és drámáinak krónikája is.


(DVD/Szinkronos)



  • Ha hibás linket találsz, kérlek jelezd nekünk a jobboldalt található piros gombra kattintva, hogy minél előbb kijavíthassuk. 
  • Új linked van? Küld be és segítsd a munkánkat. 
   
Share this article :

Megjegyzés küldése

EZT LESD MEG!
Widget by: Sorozataim Online

Mielőtt továbblépsz, kérlek like-old az oldalunkat és értesülhetsz a frissítéseinkről. Köszi!

Powered By | Sorozataim Online

 



Online filmek és online sorozatok naponta frissülő gyüjteménye! Nézz Magyar szinkronos és külföldi feliratos filmeket, sorozatokat ingyen. Légy tagja Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő filmes portáljának és válogass a folyamatosan bővülő adatbázisunkból! - Sorozataim Online

Copyright © 2013 - Sorozataim Online