>

Michou története online (Michou d'Auber) - 2007


| Dráma |

1960-ban járunk. Franciaország közeledik az algériai háború lezárásához, de Georges (Gerard Depardieu), a gall hazafi és veterán harcos nem tudja kiverni a fejéből a véres csaták emlékét, és számára minden muzulmán – legyen bárhol is a világon – még mindig potenciális ellenség. Georges-nak és feleségének, Gisele-nek (Nathalie Baye) nem lehet saját gyereke. Már régóta szerenének valakit örökbefogadni, de eddig sikertelenül. A sors iróniája, hogy Gisele végül is egy koromfekete hajú muszlim fiúcskára talál. Gisele nagyon jól tudja, hogy Georges soha nem fogadná el a kis Mahmoudot (Samy Seghir), ezért megpróbálja európaivá varázsolni a gyermeket: úton hazafelé a napsütötte francia városkába, Berrybe, szőkére fest a kisfiú haját, nevét Michelre (Michou) változtatja, és lelkére köti, hogy nem Algériából, hanem Észak-Európából származik. Ezzel indul újtjára a Michou d’Auber megkapó története, amelyben a film egyik forgatókönyvírója, Messaoud Hattau a saját gyermekkorára emlékszik vissza. George megpróbálja megtanítani a fiúnak a francia nyelvet, francia hazaszeretetre neveli, és igyekszik tiszteletet oltani belé a hires francia tábornok, Charles de Gaulle iránt. Eközben azonban nem veszi észre a csalást és a szeme előtt kibontakozó etnikai-kulturális szakadékot. A dolgok egyre bonyolultabbá válnak.


(BRrip/Szinkronos) 



  • Ha hibás linket találsz, kérlek jelezd nekünk a jobboldalt található piros gombra kattintva, hogy minél előbb kijavíthassuk. 
  • Új linked van? Küld be és segítsd a munkánkat. 
   
Share this article :

Megjegyzés küldése

EZT LESD MEG!
Widget by: Sorozataim Online

Mielőtt továbblépsz, kérlek like-old az oldalunkat és értesülhetsz a frissítéseinkről. Köszi!

Powered By | Sorozataim Online

 



Online filmek és online sorozatok naponta frissülő gyüjteménye! Nézz Magyar szinkronos és külföldi feliratos filmeket, sorozatokat ingyen. Légy tagja Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő filmes portáljának és válogass a folyamatosan bővülő adatbázisunkból! - Sorozataim Online

Copyright © 2013 - Sorozataim Online